Osmanlıca mülâhaza ne demek?
“Consideration” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Lehez” kelimesinden türemiştir ve “düşünmek, değerlendirmek, kafa yormak ve değerlendirmek” anlamına gelir.
Osmanlıca aşkım ne demek?
Bunun yerine ona “Saadet-i Seniyyem” derler. Anlamı “Çok önemli, kıymetli, yüce” demektir.
Müsellim ne demek Osmanlıca?
Müsellem, Osmanlı İmparatorluğu’nda savaş zamanlarında ordunun sokaklarını temizlemek, köprüleri onarmak, yolları açmak gibi birçok görevi yapan kişiydi.
Mükeffir ne demek?
İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı kâfir ilan etmesidir. Tekfir eden kişiye ise mukaffir denir.
Mülahazara ne demek?
Dikkate almak ne anlama gelir? Bir konu hakkında netleşene kadar derinlemesine düşünmeye yansıma denir. Bu kelime aynı zamanda sonuç çıkarmak ve gözlem yoluyla incelemek anlamına da gelir.
Müptelâ ne demek Osmanlıca?
Arapça blw kökünden gelen mubtalāˀ مبتلا kelimesi “sıkıntıya düşen, imtihan edilen kimse” anlamına gelir.
Osmanlıda sevgiliye ne denir?
erkek veya kadın sevgili, sevgili, sevilen, sevilen, sevilen.
Uşşaka ne demek?
(ﺣﺴﺮﺗﻜﺶ) Sıf. ve I. (Ar. ḥasret ve Farsça keş “ceken” ile ḥasret-keş) Özleyen, özler (kişi): Cibrîl de kaderi özler / Hizmet eden köle olur (Esrar Dede). Yoksa bu selvi ağaçlarının altındaki güneşte bir özlem mi vardı? (Hüseyin R.
Osmanlıcada ay yüzlüm ne demek?
Mehlika: Ay yüzlü.
Müttehim ne demek Osmanlıca?
1. Suçlamak, suçlamak.
Misillim ne demek?
I. ( Arapça bdl kökünden gelen ve yazılı örneği bulunmayan *mubādil مبادل “değiştirici” kelimesinden türemiş bir kelimedir. “Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır. Hadis terimi, sahih ve hasen hadisin şartlarından bir veya birkaçını taşımayan rivayetler için kullanılır. Tefkir, bir fikrin kökünden gelen bir kelimedir. İnsanları düşündürmek, düşündürmek, fikir üreten yollar ve yöntemler keşfetmek veya önermek anlamına gelir. Arapçadan dilimize giren “mülazım” kelimesi “mülazemet” kelimesinden türemiştir. Mülazemet, bir yerde kalmak, sürekliliği sağlamak ve sebat etmek anlamına gelir. Uzun süre bir yerde çalışan kişilere teğmen denir. Bu kelimenin çağrışımı teğmendir. (ﻣﺘﻜﺎﺛﻒ) sıf. (ar. tekāѕuf mutekāѕif “yoğunlaşmak” kökünden) Yoğunlaşmış, yoğunlaşmış, yoğunlaşmış: Artık ortalık tamamen kararmıştı, iki arkadaş birbirlerini bulanık görüyorlardı (Hâlit Z. Uşaklıgil). muşahhas – Nişanyan Sözlüğü. Arapça şχṣ kökünden gelen ve “seçkin, belirli, kişileştirilmiş, tekil” anlamına gelen mushaχχaṣ مُشَخَّص kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. Aralıklı ve bitmek üzere. Aralarında hiçbir bağ yoktur, ayrıdırlar. Herkesten ayrılıp bir kişiyle kalmak.Münfer ne demek?
Müzaf ne demek?
Tefkir ne demek?
Mülazım ne demek Osmanlıca?
Mütekasif ne demek Osmanlıca?
Müşahhas ne demek Osmanlıca?
Münkat ne demek Osmanlıca?