İçeriğe geç

Mamakta Adliye Var Mı

Ankara’da hangi adliyeler var?

Ankara adliyelerinin 2022 yılı itibarıyla mevcut konumlarıAnkara Adalet Sarayı / Sıhhiye. … Ankara Adliyesi Dışkapı Ek Hizmet Binası / Altındağ (Etlik) … Ankara Adliyesi Balgat Ek Hizmet Binası / Çankaya (Çetin Emeç Bulvarı) … Ankara Adliyesi Söğütözü Ek Hizmet Binası / Çankaya (Söğütözü)Diğer yazılar…

Ankara Batı Adliyesi hangi ilçede?

ANKARA BATI ADLİYESİ Etimesgut, tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuştur. Günümüzde Ankara-İstanbul demir yolu hattı Ankara-Ayaş’tan, Ankara-İstanbul otoyolu ise Etimesgut’tan geçmektedir.

Ankara Yenimahalle hangi adliye bağlı?

ANKARA ADLİYE BİNASIADRES TELEFONAnkara Adliye Ek Hizmet Binası No

Ankara’da kaç tane asliye hukuk mahkemesi var?

ASLİNE HUKUK MAHKEMELERİ Ankara Adalet Sarayı’nda 40 adet Asliye Hukuk Mahkemesi bulunmakta olup, bu mahkemeler Ankara Adliyesi’nin 1 No’lu Ek Hizmet Binası’nda bulunmaktadır.

Ankara Adliyesi nereye taşındı?

Yargıtay’ın Ahlatlıbel’deki yeni binasına taşınmasının ardından tarihi binanın restore edildiğini belirten Tunç, restorasyonun ardından bu binanın da yargının kullanımına sunulacağını belirtti.

Ankara Adliyesi taşındı mı?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3, 12, 14, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27 ve 31. Hukuk Daireleri Balgat ilçesine nakledildi. Ehlibeyt Caddesi 1242 Cadde No. 24 (eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binası) adresindeki Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Ek Hizmet Binası’nda faaliyetlerine başladı.

Ankara Ayaş hangi adliyeye bağlıdır?

ANKARA BATI ADLİYESİ Ankara’ya 57 km uzaklıktaki Ayaş, Sincan, Güdül, Kızılcahamam, Kazan, Polatlı ve Beypazarı ilçeleriyle çevrilidir. Tarih öncesi çağlardan beri yerleşim yeri olan Ayaş bölgesine Hititler, Frigler, Galatlar ve Romalılar egemen olmuştur.

Sincan hangi adliyeye bağlı?

ANKARA BATI ADLİYESİ Başkent Ankara’nın batı koridorunda yer alan Sincan, kuzeydoğusunda Kazan, doğu ve güneydoğuda Yenimahalle, güneybatıda Polatlı, batı ve kuzeybatıda Ayaş ilçeleriyle çevrili bir ilçedir.

Sincan hangi ilçeye bağlıdır?

30 Kasım 1983 tarih ve 2963 sayılı Kanunla Sincan ilçesine dönüştürülmüştür. Bakanlar Kurulunun 8 Mart 1983 tarihli kararıyla.

Ankara’da yeni adliye nereye yapılacak?

Yeni Ankara Adalet Sarayı’nın Yenimahalle ilçesinde eski MİT arazisinin 250 hektarlık alanına yapılması planlanıyor. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül, yeni adliye binasının Ankara halkının kolayca ulaşabileceği bir yerde bulunduğunu vurguladı.

Ankara 1. Aile mahkemesi nerede?

Adres: Ankara Adliye Binası Söğütözü Ek Hizmet Binası / Söğütözü Mahallesi 2181.Cadde/Çankaya.

Ankara 6. Sulh Hukuk mahkemesi nerede?

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi Adres ve Telefon Numarası: Adres: Etlik, Etlik Cd, 06050 Altındağ/Ankara (Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi, Ankara’da Dışkapı Adliyesi Ek Hizmet Binası’nda faaliyet göstermektedir.) Santral: 0312 5404500.

Asliye hukuk hangi davalara bakar?

Asliye hukuk mahkemeleri, tapu iptali, meninin bozulması ve yok olması, tescil, maddi ve manevi tazminat, alacak, itirazın iptali, kamulaştırma, yaş düzeltme, isim düzeltme, tapu sicilinin düzeltilmesi gibi davalara bakar, miktarı ve değeri her yıl değişmektedir.

7 Asliye Ceza Mahkemesi hangi davalara bakar?

Bu mahkeme ceza davalarıyla ilgilenir ve genellikle hırsızlık, saldırı ve hakaret gibi suçları kapsar. Ayrıca, trafik suçları gibi belirli ceza davaları da Asliye Ceza Mahkemesi’nin yargı yetkisine girer. Bu mahkeme, ağır cezalar getirmeyen ve genellikle mahkemeye getirilen daha düşük seviyeli suçlarla ilgilenir.

Sulh Hukuk mahkemesi neye bakar?

Sulh Hukuk Mahkemesi, belirli özel hukuk davalarını görmek için kurulmuştur ve Asliye Hukuk Mahkemesi olan Ana Mahkeme ile birlikte genel mahkemelerden biridir. Her adliyede Sulh Hukuk Mahkemesi bulunması zorunludur. Kanun aksini öngörmediği sürece, bu mahkeme çekişmesiz hukuki meselelerle ilgilenir.

Ankara hangi bölge adliye mahkemesi?

ANKARA BÖLGE MAHKEMESİ ANA BİNASI Adres: Mustafa Kemal Mah. İsmail Karakaya (Eski 2151) Cad. No.: 34 Söğütözü-Çankaya/ANKARASayaç:0312 218 70 00 (10 hat)Faks:0312 219 60 91

Ankara yeni adliye binası nereye yapılacak?

Yeni Ankara Adalet Sarayı’nın Yenimahalle ilçesinde eski MİT arazisinin 250 hektarlık alanına yapılması planlanıyor. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül, yeni adliye binasının Ankara halkının kolayca ulaşabileceği bir yerde bulunduğunu vurguladı.

Sincan hangi adliyeye bağlıdır?

ANKARA BATI ADLİYESİ Başkent Ankara’nın batı koridorunda yer alan Sincan, kuzeydoğusunda Kazan, doğu ve güneydoğusunda Yenimahalle, güneybatısında Polatlı, batı ve kuzeybatısında Ayaş ile çevrili bir ilçedir.

Ankara Genel İcra Dairesi hangi adliyeye bağlıdır?

Şimdi bunlar birleştirilerek Ankara’daki Asliye Hukuk Komisyonuna sunuldu; 8 Genel İcra Müdürlüğü’ne dönüştürüldü. Eski haliyle 33 iken şimdi birleştirilerek 8’e düşürüldü. Ankara İcra Müdürlüğü, Ankara Adliyesi’nin 3 No’lu Binası’nda hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir