İçeriğe geç

Biteviyelik Ne Demek Tdk

Biteviyeliği ne demek?

1. Hiçbir değişiklik olmaksızın aynı şekilde devam etme durumu, tekdüzelik.

Biteviye nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla büteviye olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı sürekli olmalıdır.

Tesviye ne demek TDK?

“Seviye” kelimesi “dengelemek” ve “eşit kılmak” anlamına gelir. Ayrıca kelime mecazi olarak “ödeme” ve “verme” anlamlarında da kullanılır.

Takviye ne demek TDK?

Takviye kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı şu şekilde açıklanıyor: – sağlamlaştırma, takviye, güçlendirme. – destek, yardımcı kuvvet.

Böbürlenmek ne demek din?

Övünme, bir kişinin eylemleriyle başkaları üzerindeki üstünlüğünü iddia etmesidir. Bu kavram, kibirle aynı anlamda kullanılabilir.

Bağdaşık ne demek TDK?

Tutarlılık konusu daha çok “yanlış ifade” bağlamında ve tutarlılık kavramıyla karşılaştırılarak tartışılmaktadır. Tutarlılık bir cümlenin yapısal olarak doğru olmasını ifade ederken; tutarlılık mantıksal bir bağlamda anlam bütünlüğü ve doğruluk anlamına gelir.

Biteviye ne demek eş anlamlısı?

kesintisiz, sürekli, aralıksız.

Bitevi nedir?

BITEVI KELİMESİNİN ANLAMI monoton anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “butevi” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı sürekli olmalıdır.

Yeknesak ne demek kısaca?

TDK’ya göre “yeknesak” kelimesi “tekdüze” anlamına gelir. Monoton ise; aynı şekilde değişmeyen veya tekrarlanmayan anlamına gelir.

Mütevellit ne demek?

Anlamı: Mutavellit kelimesi bir şeyin sonucu olarak veya belirli bir nedenden dolayı meydana gelen bir şey anlamında kullanılır. Genellikle bir durumun, olayın veya sonucun bir neden veya nedenin sonucu olarak meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.

Tevellüd ne demek TDK?

Tevellüt kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup “v-l-t” kökünden türemiştir. “Vücud” kelimesiyle aynı kökten gelir ve “doğum, doğma” anlamına gelir. Türkçede Tevellüt, bir varlığın doğumunu veya doğum anını ifade eder.

Tesviyecilik ne demek?

Metalleri işleme yöntemleri kullanarak makine parçalarına dönüştürme işleminin tamamına “SEVİYELEME” denir. Şekil 1.

Agit ne demek TDK?

Ağıt, genellikle bir ölüm veya acı, üzüntülü bir olayın ardından söylenen bir halk şarkısıdır.

Gencer kelimesi ne demek?

Gençer ismi, “genç” kelimesi ve “-er” ekinin birleşiminden oluşan bir Türkçe isimdir. “-er” eki genellikle meslekleri veya kişisel bir özelliği belirtmek için kullanılır. Bu bağlamda, Gençer ismi “her zaman genç ve dinamik”, “gençliğiyle öne çıkan” veya “gençlik veren” anlamına gelebilir.

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Bitevi nedir?

BITEVI KELİMESİNİN ANLAMI monoton anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla “butevi” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı sürekli olmalıdır.

Baitlemek ne demek?

Tahrik: Rakip elverişsiz bir durumdayken onu kışkırtarak avantaj elde etmek için bir taktik kullanmak. “Arkadaşlar, siz A’ya gidin, ben C4 ile B’ye gideceğim” demek, rakibi bombayı yerleştiremediğinde yanıltmak ve kendinizi bunu yapacak bir konuma sokmak gibidir.

Bizatihi nedir ne demek?

1. Kendiliğinden, özünden, aslına uygun olarak: Ayrıca sanat, sanat eseri, kendi başına değer taşıyan bir şeydir (Ahmet H.

Vesviye ne demek?

TDK bilgilerine göre Vasfiye isminin anlamı şöyledir: Nitelikli.

Tavsiyeli Bağlantılar: Tüm Modifikasyonlar Eski Haline Döner Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Yapan Escort