Sinop Durağan hangi boydan?
Durağan, Anadolu Beylikleri döneminde Candaroğulları Beyliği’nin egemenliğine girmiştir. Pervanoğulları’nın Sinop Beyleri olan Çobanlar ve Kastamonu’daki Pervanoğulları zamanında Kastamonu valisi olan Şemsettin Yaman Candar’ın babası Mehmet, Oğuzların Alayuntlu boyundan gelmektedir.
Sinop Durağan’ın kaç köyü var?
İlçeye bağlı belde bulunmamakta olup, bağlı köy sayısı 70’tir.
Durağan’ın nüfusu kaç?
Durağan, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki Sinop ilinde bir şehirdir. Durağan ilçesinin merkezidir. Nüfusu 7.494’tür (2022). Durağan, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki Sinop ilinde bir şehirdir. Durağan ilçesinin merkezidir. Nüfusu 7’dir.
Durağan’da hangi baraj var?
Boyabat BarajıÜlke(ler)TürkiyeŞehir(ler)Sinop, Samsunİlçe(ler)Durağan, VezirköprüKoordinatlar41°20′19″N 35°00′07″D20 hat daha
Sinopluların kökeni nereden gelir?
Etimoloji Antik çağlarda Paphlagonia bölgesinde bulunan Sinop için tespit edilebilen en eski isim Sinope’dir. Bir rivayete göre şehir, kurucusu olarak kabul edilen Amazon’dan adını almıştır. Başka bir efsaneye göre şehir, nehir tanrısı Asopos’un su perisi kızlarından biri olan Sinope tarafından antik Yunanistan’da kurulmuştur.
Sinop Kürtleri nereden gelmiştir?
Bu boyların kökeni Doğu Anadolu ve Güney Azerbaycan’dır.
Yeşil Durağan neresi?
Yeşilkent, Sinop’un Durağan ilçesine bağlı bir köydür.
Sinop merkez kaç km2?
Sinop Merkez İlçesi, 439 km2’lik alanı ile Sinop İlinin %7,6’sını kaplamaktadır; 2011 yılı verilerine göre ise %56,1’dir.
Sinop ilinin kaç ilçesi var?
Sinop İli; Ayancık, Boyabat, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü ve Türkeli olmak üzere ilçe sayısı 8 olup, mahalle sayısı 51, köy sayısı 465 ve bağlı ortaklık sayısı 1’dir.
Sinop Ayancık’ın nüfusu kaç?
2017 yılı nüfus sayımına göre ilçe merkezinin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)’ne göre nüfusu 13.503 olup, 314 mahallede bulunan 71 köyün nüfusu ise 9’dur.
Sinop’un nüfusu kaç milyon?
TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 2023 yılında; #Sinop’un nüfusu 2022 yılına göre 8.917 artarak 229.716 kişilik bir aileye ulaştı. Merkez nüfusumuz: 69.844.
Sinop Gerze’nin nüfusu kaç?
Nüfus. Gerze ilçesi, nüfus bakımından Sinop ilinin üçüncü büyük yerleşim yeridir. 2023 nüfus sonuçlarına göre ilçe nüfusu 29.534 kişi olup, bunların 20.190’ı kentsel yerleşimcidir, 9.
Sinop’ta Durağan arası kaç kilometre?
DURAĞAN’IN COĞRAFİ KONUMU Sinop ilçe merkezine uzaklığı 120 km. Boyabat-Vezirköprü-Havza karayolunun 26. kilometresinde, Saraydüzü-Karğı yolunun iki yanında birleştiği kavşakta kurulmuştur.
Bir baraj kaç metre?
Barajda elektrik üretilebilmesi için derinliğin en az 133 m olması gerekiyor. Baraj duvarının uzunluğu 1644 m, genişliği ise 15 m.
Türkiye’nin en büyük barajı hangisidir?
Baraj boyutu Atatürk Barajı, doldurma hacmi bakımından dünyanın altıncı büyük barajıdır. Hidroelektrik santrali, şu anda inşa halindeki santraller arasında dünyanın üçüncü büyük santrali ve inşa edilen santraller arasında beşinci büyük santralidir. Ayrıca Avrupa ve Türkiye’nin en büyük barajıdır.
Sinop’ta hangi Türk boyundan?
Çepniler; Özellikle Güvenç Abdal olmak üzere 1071’den itibaren Anadolu’nun, 1277’den itibaren de Karadeniz Bölgesi’nin Sinop’tan Trabzon’a kadar olan kısmının iskânında görev üstlenmişlerdir. 1277’de Çepniler, Sinop’a saldıran Trabzon İmparatorluğu askerlerini yenilgiye uğratmışlardır.
Sinop Ayancık hangi Türk boyuna mensuptur?
Ayancık ve çevresinde yaşayan ilk kabileler Paphlogonia, Amazonlar, Akalar ve Dorlar’dı. Antik çağlarda Paphlogonia, Batı Karadeniz bölgesinde Britanya, Pontusya ve Galatya arasındaki yerdi. Paphogonyalılar bu bölgenin bilinen ilk yerli halkıdır.
Sinop hangi uygarlığa aittir?
Antik Çağ’da bir Helen kolonisi olarak kurulan ve Karadeniz’in en önemli kenti olan Sinop, Helenistik dönemde Anadolu’nun yerel kültürlerini Helen ve Pers kültürleriyle birleştirmeyi amaçlayan Pontus Devleti’nin başkentlerinden biri olmuştur.
Hangi boydan olduğunu öğrenme?
Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.